Today.ua

У квітні в Карпатах випало більше метра снігу: українці діляться яскравими кадрами

У горах Карпат Івано-Франківської області наразі середній сніговий покрив сягає 1,20-1,30 м. й опади у вигляді мокрого снігу йтимуть ще 2-3 дні. Про це розповів начальник регіонального центру з гідрометеорології Володимир Фригович.

За його словами, сьогодні снігу у гірських районах достатньо, а ось у низинах Карпат йтимуть дощі.

Утім, вже наступного тижня, у четвер-п’ятницю до гірських масивів добереться справжня весна й температуру повітря очікують на позначці +20 градусів.

"У горах тоді буде відлига", - попередив синоптик.

Володимир Фригович підкреслив, що подібна погода, яка спостерігається зараз, для Карпат у квітні доволі звичне явище, без якихось надприродніх аномалій.

Фахівці констатують, що сніг у квітні випадав навіть після цвітіння дерев.

Зазначимо, вранці у понеділок, 15 квітня, на горі Піп Іван, яка височіє на 2 020,5 метрів над рівнем моря, мороз сягав 9 градусів Цельсія. Про це повідомляли фахівці чорногорського гірського пошуково-рятувального посту у Фейсбуці.

«Станом на 08:45 15.04.2019 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно з проясненнями. Вітер північний 10-11м/с. Температура повітря -9°С», - йдеться у повідомленні рятувальників.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Одна колибка вдень і зранку. Магія Карпат :) . (полонина Озірна, перед Кукулом) #cr8moments #carpathians

Публикация от nazar tsikalo (@nazar_tsikalo)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Природа в фильтре не нуждается?? ______________ #МашаиТуристы #Туры#турыпоукраине#специальныетуры#отдых#турист#карпаты#львов#отпуск#турпоевропе#интересныеместа#интересныеместаукраины#tourism #hollidays #trip#followers

Публикация от Мария Бащак (@mariabashchak)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Оптимистичный подъем и туман... #буковель#карпаты#трасса#сноуборд #сноубордист #сноубординг#катаниевгорах #катаниенасноуборде #snowboard #snowboarding #snowboardgirl #lifeisBeautiful #life #love #лайктайм #лайк #лайкивзаимно #лайкзалайк #отдых #отдыхвгорах #эмоции #видео#сьемки #зимавгорах#закрытиесезона #сноубордисты #турист #туристы #путешествие#поездка

Публикация от Ирен (@iren_komi)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

@bukovel Снігу достатньо для чудового катання. Людей майже нема, траси рівні, без бугрів, їздити одне задоволення. Сніг класний, «не каша», місцями було трішки льоду, але це не проблема. Враховуючи що катались в середині квітня, то це ідеал.

Публикация от ІРА КЕКОТ??Одяг для ГОДУВАННЯ???? (@irakekot.mamas_secret)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

#Carpathians#mountains#range#Gorgany#view#on#mountain#Synyak#frozen#rocks#clouds#snow#adventuretime#outdoors#trekingday#nature#Ukraine#spring#2019

Публикация от Вова Вінтоняк (@vovavintoniak)

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у п'ятницю вранці, 12 квітня, в українських Карпатах випав сніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ