Today.ua

У Кривому Розі знайшли мертвими двох шахтарів

У Кривому Розі на шахті "Ювілейна" трапилася надзвичайна подія, в результаті якої постраждали двоє людей, які наразі знаходяться на глибині без ознак життя. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Трагедія сталася сьогодні, 13 лютого.

За попередньою інформацією, на шахті загинули двоє людей. У поліції і прес-службі рятувальників підтверджують цей факт. Тіла гірників знаходяться в шахті без ознак життя. Наразі на місці події працюють правоохоронці, медпрацівники і рятувальники.

Обставини і причини загибелі шахтарів поки що невідомі, але є інформація, що майстер і прохідник задихнулися газом, який накопичився після вибуху гірської породи.

Працівники шахти повідомили місцевим журналістам, що нещасний випадок стався на горизонті 1340 метрів близько 07.00 ранку, після нічної зміни.

Залізорудна шахта "Ювілейна" знаходиться в Кривому Розі Дніпропетровської області. Її проектна потужність складає 2,3 млн тонн багатої руди. Очисні роботи ведуться на горизонті 860 м, 940 м і 1020 м. Шахта була побудована в 1975—1980 роках для ведення гірничих робіт на глибині до 1,5 км замість шахт "Центральна" та "Південна". Шахта "Ювілейна" розробляє кілька роз'єднаних стовпоподібних рудних тіл, які нижче горизонту 940 м зливаються, утворюючи одну поклад завдовжки до 1300—1700 м і потужністю від 10-15 до 55 м.

Нагадаємо, раніше на вугільній шахті ім. Героїв космосу в Павлограді Дніпропетровської області стався вибух метану, в результаті якого п’ятеро гірників отримали тяжкі опіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ