Today.ua

У Кремлі заговорили про ризик початку ядерної війни

З огляду на нинішню ситуацію у світі, існує ризик виникнення ядерної війни. Таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

"Є ризик виникнення ядерної війни. Особливо помітно негативна динаміка проявляється в останній рік", - сказав він.

Дипломат країни-агресора стверджує, що їхні західні партнери вдаються до емоційних і агресивних дій. Він звинуватив їх у неучасті в обговоренні по суті проблемних питань, які розхитують архітектуру контролю над озброєннями, цілеспрямовано "ламають" відпрацьовані договірні механізми в сфері безпеки.

"Це вкрай небезпечне і безвідповідальна поведінка. Вона загрожує дуже негативними наслідками для стратегічної стабільності", - зазначив російський високопосадовець.

На його думку, сьогодні назріла необхідність підтвердження ядерними державами того факту, що ядерна війна є неприпустимою.

Нагадаємо, на сайті президента України Володимира Зеленського з'явилась петиція з вимогою відновити ядерний статус України.

Як відомо, після розпаду СРСР в розпорядженні України виявився третій за потужністю в світі ядерний арсенал. У 1991 році він включав в себе 1,7 тисячі ядерних боєголовок, 44 стратегічних бомбардувальника та 176 міжконтинентальних ракет. Від всього цього арсеналу Україна відмовилася в обмін на гарантії безпеки від провідних ядерних держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ