Today.ua

У Кремлі більше не говорять про невизнання українських виборів

З боку Росії було б некоректно говорити про визнання або невизнання перемоги Володимира Зеленського на виборах президента України, адже "вибір є очевидним". Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

"Ми ж з самого початку говорили, що ми поважаємо вибір українського народу. І очевидна перемога Зеленського, тому що цифри самі за себе говорять", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи є заочна дискусія президента РФ Володимира Путіна і Зеленського підтвердженням того, що РФ визнала вибори в Україні.

На його думку, "говорити про визнання або невизнання тут не зовсім коректно", адже в Кремлі "з самого початку сказали, що вибір українського народу абсолютно очевидний".

Нагадаємо, станом на даний момент Центральна виборча комісія вже оголосила офіційні результати другого туру президентських виборів в Україні. На прес-конференції у ЦВК заявили, що оброблена вся інформація з виборчих округів. Засідання вела голова ЦВК Сліпачук Тетяна Володимирівна. Перед оголошенням остаточних результатів, члени ЦВК доповіли про результати голосування 21 квітня по кожній області України.

За даними ЦВК, кандидат у президенти Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів виборців, а Петро Порошенко - 24,45% голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ