Today.ua

У Кличка заговорили про будівництво метро до Ірпеня та Вишневого

Перший заступник мера Києва Віталія Кличка розповів, що у планах столичної влади залучити інвесторів для будівництва метро в передмістя. Йдеться про міста Ірпінь та Вишневе.

Микола Поворозник зазначив, що щодня зі столиці виїжджають та в'їжджають майже 2 млн осіб. Це створює навантаження на інфраструктуру міста, з якою Київ не може впоратися самостійно.

"Особливо відчутний стрибок бачимо за останні 5 років. Зараз активно забудовуються Вишневе, Софіївська Борщагівка, Буча, Ірпінь, Гостомель. Буквально 5 років тому такої забудови там не було", – сказав заступник Кличко.

За його словами, створення столичної агломерації допоможе залучити інвесторів. Вони будуть зацікавлені в будівництві станцій метро в напрямку того ж Вишневого за умови договору про асоціацію. Серед плюсів агломерації Поворозник називає спільне адміністрування інфраструктури населених пунктів. Це стосується і медицини, і дитячих садів, і управління сміттям і каналізацією.

Він акцентує свою увагу на дефіциті дитячих садочків у передмістях. А створення агломерації дозволило б розглянути варіанти будівництва дитсадків та шкіл, виходячи з кількості дітей, які тут мешкають. Те саме стосується і проблеми вивезення сміття.

"У них власних звалищ немає, а людей там з кожним роком стає все більше. Якщо говорити про агломерацію в повному її масштабі, то при оптимістичному сценарії, думаю, її створення займе близько 5 років", – підсумував Поворозник.

Раніше у КМДА заявили, що капітальний ремонт столичного мосту Метро через річку Дніпро триватиме до 2021 року.

Today.ua повідомляв, що 7 лютого у Кличка прийняли важливе рішення надавати сім’ям загиблих киян-учасників АТО замість землі грошові виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ