Today.ua

Компенсація за землю членам сімей загиблих киян-учасників АТО: у Кличка прийняли рішення

У четвер, 7 лютого, у Кличка прийняли важливе рішення надавати сім'ям загиблих киян-учасників АТО замість землі грошові виплати. Сума компенсації складе 840 тисяч гривень (400 прожиткових мінімумів).

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відзначається, що сьогодні мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради прийняти рішення про виплату матеріальної допомоги членам сімей загиблих киян-учасників АТО за належні до одержання або одержані ними земельні ділянки.

Рішення Київради підтримав 91 депутат.

За даними Київради, на сьогоднішній день у столиці проживають 363 родини загиблих воїнів АТО. 138 родин вже отримали земельні наділи, а забезпечити інших їх законним правом на землю виявилося надзвичайно складно.

Виявляється, у Кличка немає можливості задовольнити необхідні потреби в земельних ділянках, оскільки ці ресурси обмежені. Ось київська влада і вирішила пропонувати сім'ям грошову допомогу - як компенсацію за земельні ділянки для будівництва та обслуговування індивідуального житлового будинку, господарських будівель та споруд.

Члени постійної комісії Київради з питань містобудування консультувалися з сім'ями загиблих, з учасниками АТО, і вони підтримали ідею про матеріальну компенсацію.

Також наголошується, що ті сім'ї, які вже отримали ділянки, можуть передати їх у комунальну власність за грошову допомогу. Це важливо, тому що не всі можуть зайнятися облаштуванням наділів.

Нагадаємо, у Києві на зміну діючої соціальної карті киянина вводиться багатофункціональна "Муніципальна карта "Картка киянина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ