Today.ua

У Києві закривають два легендарні кінотеатри

Жителі столиці збентежені новиною про те, що в Києві припиняють роботу два кінотеатри - "Кінопанорама" та "Україна".

Одна із версій - неприбутковість закладів. Проте власники кінотеатрів цю інформацію не прокоментували.

В КМДА сказали, що кінотеатри вже давно знаходяться у приватній власності, тому місцева влада не має до рішення про закриття ніякого стосунку.

Відомо, що кінотеатр "Кінопанорама"припиняє свою роботу з 1 жовтня. З нагоди закриття, організатори запрошують всіх бажаючих відвідати сьогодні "прощальний сеанс", який розпочнеться о 18:00.

Глядачам запропонують переглянути хроніку кінотеатру та поділитися своїми спогадами, пов'язаними із цим місцем.

Відвідувачі кінотеатру засмучені, що їх улюблене місце відпочинку закривають.

Інший столичний кінотеатр "Україна", що знаходиться у центрі Києва на вулиці Городецького, також дуже скоро припинить свою роботу. Будівлю, де він розташований, викупили нові власники. Що саме з'явиться на місці легендарного кінотеатру - поки невідомо.

Зазначимо, що саме в кінотеатрі "Україна" у 1965 році відбулася прем'єра фільму "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова.

"Короткий підсумок новин культурного життя столиці: мінус два кінотеатри історичного значення в центрі міста, плюс одна синя рука на місці колишнього пам'ятника Леніну, пам'ятник Щорсу продовжує стояти без суттєвих змін. Могло би бути весело, якби не було так сумно...", - написав голова Держкіно Пилип Іллєнко у своєму Facebook.

Раніше повідомлялося, що на Бессарабській площі в Києві, біля колишнього пам’ятника Леніну, з’явився новий арт-об’єкт – величезна синя рука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ