Today.ua

У Києві водій “євробляхи“ побив поліцейського

У центрі Києва п'яний водій "євробляхи" побив поліцейського. Як повідомляють в патрульній поліції Києва, інцидент стався на вулиці Велика Васильківська.

Поліцейські зупинили Seat на єврономерах, який здійснив маневр із порушенням ПДР. Із салону іномарки доносився явний запах алкоголю. Водієві "євробляхи" запропонували пройти тест на алкоголь. Але 23-річний киянин відмовився і почав скандалити. Коли поліцейські залучили свідків для складання протоколу, нетверезий "євробляхер" вдарив кулаком одного з копів в обличчя.

Водія "євробляхи" затримали і доставили в управління поліції.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.345 КК України "Заподіяння легких тілесних ушкоджень співробітнику правоохоронного органу". Тепер п'яному водієві загрожує штраф у розмірі понад 10 тисяч гривень і до 3 років в'язниці.

Нагадаємо, в Україні набрали чинності закони №8487 і №8488, які легалізують автомобілі на європейських номерах, ввезені з порушенням митного та податкового законодавства. Згідно з новим законом, поліція набула повноваження зупиняти автомобілі за наявності інформації про порушення митних правил, а також перевіряти транспортні засоби на факт зазначених порушень. У разі виявлення порушень законодавства поліція зобов’язана інформувати митницю, яка в подальшому накладе на порушника штраф. Згідно з новими законами, максимальний штраф за перевищення терміну перебування авто на єврономерах в Україні становить 170 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ