Today.ua

У Карпатах трапилось те, чого ніяк не очікували: туристів попереджають про небезпеку в горах

Українські Карпати зараз небезпечні для прогулянок і туристичних подорожей. І справа не тільки в небезпеці сходження лавин, хоча рятувальні служби регулярно попереджають про це туристів. Однак у горах з'явилася ще одна небезпека. Вона виникла через аномальне тепло, яке зараз панує на більшій частині території України.

Про небезпечну природну аномалію попередив у своєму Facebook-акаунті Національний природний парк "Верховинський".

Через незвичне тепло, що панує зараз в Україні, в лісах зацвіли першоцвіти. Втім, такий зсув у природі дивує, але нічим не загрожує. А от інша природна аномалія може скінчитися трагічно для тих, кому доведеться з нею зіткнутися. Про небезпеку попередили інспектори Національного парку, які першими побачили на снігу сліди велетенської істоти.

"При проведенні патрулювання території Парку інспекторами ПНДВ зустрівся слід найбільшого ссавця Карпат – ведмедя бурого (Ursus arctos). Зазвичай у цей період він би мав бути у зимовій сплячці, проте видно що цього не сталося", - пишуть в інформації.

Отже, через аномальне тепло ведмеді прокинулись і вийшли на полювання. У повідомленні зазначають, що о цій порі кормова база ведмедів вкрай обмежена, і вони дуже голодні. Отже, аби ненароком не стати поживою для ведмедя, співробітники природного парку радять туристам і місцевим жителям утриматись від прогулянок в гори.  

"Різка зміна температури та опадів, так як все ж таки це – зима, зрозуміло принесе "бурому" неабияких неприємностей. Окрім того голодний звір більш агресивний, тож якщо ви на прогулянці лісом зустріли свіжі сліди ведмедя – намагайтеся як найшвидше звідти піти!", - попереджають туристів.

Усе ж таки голодний ведмідь, який ще й недоспав – не краща компанія для прогулянок на природі.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків аномальне тепло протримається в Україні ще кілька днів. Але вже з 24 січня зима почне потроху брати своє. Похолодання почнеться із заходу і вже згодом накриє всю Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ