Today.ua

У кабінеті ГПУ раптово помер екс-прокурор, який незаконно заарештував активіста Євромайдану

У понеділок, 11 лютого, у приміщенні Головного слідчого управління помер колишній прокурор столичної прокуратури Андрій Сайчук, підозрюваний у незаконному ув'язненні 72-річного активіста Євромайдана Миколи Пасічника. Про це повідомив прокурор Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Олексій Донський.

Колишній прокурор Оболонської прокуратури приходив до Генпрокуратури, аби ознайомитися з матеріалами провадження. Перебуваючи у кабінеті, чоловік не скаржився на погане самопочуття. Проте після того, як Сайчук вийшов з кабінету, йому раптово стало погано.

Чоловік різко впав біля ліфта. Його побачила прибиральниця. Жінка стверджує, що колишній прокурор одразу ж посинів. На місце події викликали "швидку", проте Сайчук помер до її приїзду.

Точну причину смерті встановить судово-медична експертиза.

У 2018 році слідство визнало, що Андрій Сайчук незаконно заарештував 72-річного активіста Миколу Пасічника, якого затримали в січні 2014 року, але згодом відпустили під заставу.

Нагадаємо, НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом законності закупівлі Генеральною прокуратурою України 17 автомобілів. 

Раніше Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура України остаточно завершила розслідування у справі про розстріли активістів Євромайдану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ