Today.ua

У ДПСУ розповіли, чи пустять Саакашвілі в Україну

Підстав для відмови у допуску на територію України колишнього президента Грузії, екс-глави Одеської облдержадміністрації та лідеру партії “Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі більше немає. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

За його словами, громадянин України не може бути обмежений у праві в’їзду на територію своєї країни.

Слободян нагадав, що українсько-грузинському політику було заборонено перетинати кордон з Україною, як особі без громадянства, та на підставі порушення кордону, а наразі ці фактори зникли.

Зазначимо, що сам Міхеїл Саакашвілі вже подякував президенту за повернення громадянства.

Окрім того, відомо, що Саакашвілі збирається у середу ввечері, 29 травня, повернутися до України. Літак прилетить до МА "Бориспіль" з Варшави о 17:15 за київським часом.

Як раніше повідомляв Today.ua, менше тижня тому Міхеїл Саакашвілі подав до АП офіційний лист з проханням повернути йому українське громадянство, якого був позбавлений в липні 2017 року указом п’ятого президента Петра Порошенка.

Сьогодні президент Володимир Зеленський скасував рішення Порошенка про позбавлення Саакашвілі громадянства.

Раніше Міхеїл Саакашвілі повідомляв, що має намір повернутися в Україну найближчим часом і розраховує на відновлення українського громадянства, оскільки Володимир Зеленський нібито запросив повернутися в країну усіх українців, які готові будувати нову державу.

У той же час, Міхеїл Саакашвілі не має підстав для законного в’їзду в Україну, оскільки у вересні 2017 року незаконно перетнув польсько-український державний кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ