Today.ua

У Донецькому медуніверситеті розгорівся скандал: відраховані сотні іноземних студентів

Стало відомо, що в Донецькому медуніверситеті розгорівся міжнародний скандал: відраховані сотні іноземних студентів. Нагадаємо, після окупації Донецька національний медуніверситет почав працювати одночасно і в Кропивницькому, і в Краматорську. І ось з'явилася інформація, що в Кропивницькому відрахували 850 іноземних студентів Донецького національного медуніверситету, які напередодні влаштували протест під стінами ректорату.

Спочатку в медуніверситеті запевняли, що поки поліція веде слідство і встановлює, куди поділися гроші, перераховані за навчання студентів, ті будуть вчитися. Однак потім перший проректор раптово підписав наказ про відрахування.

Дізнавшись про це, іноземні студенти знову зібралися на мітинг.

А тим часом ректору ВНЗ оголосили підозру в хабарництві і готуються обрати запобіжний захід.

Раніше повідомлялося, що члени партії "Сила людей" закликають Дмитра Гнапа, якого політична сила висунула кандидатом в президенти України, відмовитися від участі в майбутніх виборах. У відповідь Дмитро Гнап заявив, що не зніматиме свою кандидатуру з майбутніх виборів, бо не зробив нічого протизаконного. Він пояснив, що гроші зберігав у себе на "чорний день" для проекту "Слідство. Інфо", а не перевів всю суму на рахунки армії через те, що в 2015 році ця сума була потрібна для виживання проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ