Today.ua

У ДНР розпочалася “війна“ за місце глави

Окуповану територію ДНР очолив Денис Пушилін.

Таке рішення прийняла так звана «генпрокуратура» самопроголошеної Донецької народної республіки. Окрім цього вони повідомили, що попереднє призначення виконуючного обов'язки Дмитра Трапезникова було незаконним.

Як зазначається в тексті "документа": "Зазначене рішення суперечить частині 1 статті 62" Конституції ДНР ", яка передбачає, що в разі дострокового припинення повноважень глави Донецької народної республіки їх тимчасово виконує перший заступник Голови Ради міністрів ДНР".

"Трапезников не є першим заступником Голови Ради міністрів ДНР. Такої посади в складі" Ради міністрів ДНР "взагалі не передбачено. Таким чином, на Трапезникова не могло бути покладено виконання обов'язків глави" ДНР ", - йдеться в тексті подання.

З цієї причини "генпрокуратура" вказала, що Єдиним законним органом на даний момент в самопроголошеній республіці нібито є "Народна рада ДНР". Він зобов'язаний заново призначити т.в.о. голови, сформувати новий кабінет міністрів і почати підготовку до так званим виборів, як "керівника республіки", так і "парламенту".

Також цим нелегітимним органом була призначена дата псевдовибори в "ДНР на 11 листопада 2018 року.

Раніше повідомлялося, ДНР і ЛНР готуються до нових виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ