Today.ua

У Дніпровському районі Києва відкриється нова школа

У Дніпровському районі Києва на вулиці Хорольській 1 вересня відкриється відреставрована школа №42. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко, передає його прес-служба.

Він наголосив, що оновлення школи планують завершити в серпні 2019 року, а 1 вересня модернізований навчальний заклад вже зустріне учнів.

"Це буде фактично нова школа. Комфортна і сучасна, в якій навчатимуться понад тисячу школярів", - розповів міський голова.

Він зазначив, що раніше на цьому місці функціонувала як школа стара двоповерхова будівля, якій було вже понад 100 років. Будівлю демонтували і звели нове, сучасне чотириповерхове приміщення.

"На сьогодні вже звели каркас будівлі, облаштували покрівлю. Виконуються роботи по кладці стін і перегородок, скління вікон, прокладка електричних мереж, мереж водопостачання, каналізації, штукатурні роботи", - розповів Кличко.

Кошторисна вартість будівництва склала 418 млн грн. Школа розрахована на 36 класів. На першому і другому поверхах будут навчатись діти початкових класів, на третьому і четвертому - середня і старша школи. Освітня установа матиме три спортзали, басейн, актову залу, бібліотеку, медблок, їдальню, музей і тир. У школі також буде все необхідне обладнання для цікавого та ефективного навчання. Зокрема це інтерактивні екрани, системи для вивчення іноземних мов та інше.

Крім того, як зазначив Кличко, будівля буде енергоефективною, зі своїм тепловим пунктом. Для економії електроенергії тут встановлять енергоефективне обладнання і LED-освітлення. Також школа №42 буде зручною для людей з обмеженими можливостями - в будівлі передбачили ліфти і пандуси. У навчальному закладі буде вестись відеоспостереження, а також працюватимуть охоронна сигналізація і система протипожежного захисту.

Нагадаємо, раніше у Міносвіти пообіцяли забезпечити школярів електронними підручниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ