Today.ua

У Дніпрі пенсіонерка заразила коронавірусом 35 осіб

У Дніпрі пенсіонерка заразила коронавірусом 35 людей. Про це повідомляють українські ЗМІ, посилаючись на Департамент охорони здоров'я Дніпровської міської ради.

Так, за даними журналістів, всіх 35 осіб, які поповнили список заражених 5 травня, швидше за все заразила одна жінка.

Відомо, що в неділю, 3 травня, 63-річну жінку з коронавірусом шпиталізували до інфекційної лікарні №21. Зараз вона перебуває у важкому стані.

Медики з'ясували, що всі зазначені особи, у яких виявили вірус COVID-19 у вівторок, 5 травня, контактували з цією 63-річною пацієнткою. Серед заражених є люди різного віку - від 21 до 83 років. Вони були виявлені мобільними бригадами медиків під час обробки всіх можливих контактів жінки.

Крім того, за словами медиків, хвора також контактувала зі своїм 37-річним сином, який звернувся до лікаря з ГРВІ та отримав позитивний ПЛР-тест ще у п'ятницю, 1 травня. Наразі бригади медиків працюють над встановленням його контактів.

Нагадаємо, за останню добу в Україні було зафіксовано ще понад півтисячі випадків зараження. Загалом на сьогоднішній день в Україні зафіксовано 13 691 лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ