Today.ua

У Дніпрі Леніна перевтілили в пірата і потопили

У Дніпрі величезний бюст "вождя пролетаріату" Володимира Леніна перевтілили в образ пірата та опустили на дно кар'єра. Про це йдеться в сюжеті одного з українських телеканалів.

Зазначається, що дніпровські дайвери потопили величезний бюст Леніна - тепер він став частиною підводного музею.

"Ватажку революції наділи яскраву бандану і домалювали вуса, щоб перетворити в пірата. Ілліча, виготовленого з водостійкої смоли, підводникам подарували їхні прихильники", - йдеться в сюжеті телеканалу.

Таким чином, водолази поповнили колекцію підводного музею в Новомиколаївському кар'єрі. Окрім Леніна, на глибині 34 метри вже є мотоцикл, автобус та інші експонати часів СРСР. За словами дайверів, вони не просто складують під водою мотлох - ця експозиція є своєрідним штучним рифом, де може жити місцева фауна.

Як відомо, масове знесення пам'ятників Леніну та іншим діячам комуністичного режиму почалося на тлі процесу декомунізації. Поряд із ліквідацією пам'ятників також відбувались перейменування вулиць, населенних пунктів та областей.

Нагадаємо, 27 вересня 2018 року у Києві відкрили арт-об’єкт Middle Way - інсталяцію на Бессарабській площі, де раніше стояв пам'ятник Леніну, що був знесений учасниками Революції гідності у грудні 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ