Today.ua

У Данії розпочинають нову програму допомоги переселенцям з Донбасу

У Данії розпочинають нову програму, спрямовану на допомогу у працевлаштуванні переселенцям і людям, що постраждали в результаті збройного конфлікту в Україні.

Програму започатковано Данською Радою у справах біженців за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Департаменту Міжнародного Розвитку Великобританії (DFID).

Передусім програма спрямована на стабілізацію життя переселенців: забезпечення їх роботою і стабільним доходом.

"Головна мета програми: створення нових робочих місць для ВПО і осіб, які постраждали від конфлікту, шляхом інвестиційного внеску в розширення існуючого бізнесу. Учасники програми: суб'єкти малого та середнього бізнесу Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької областей", - йдеться в повідомленні.

Програмою передбачається створити не менше 250 нових робочих місць для переселенців та осіб, що постраждали від конфлікту в Україні. Також буде надано гранти для розширення бізнесу і створення нових робочих місць. Розмір таких грантів - від 2 до 10 тисяч доларів.

На грант можуть претендувати власники діючого рентабельного бізнесу, що планують розширювати свою справу. Для отримання гранту необхідно надати детальний бізнес-план, в якому особлива увага має приділятись створенню нових робочих місць для ВПО. Крім того, претендент на грант повинен самостійно інвестувати в свій бізнес не менше половини від суми гранту.

Нагадаємо, в Україні станом на 14 січня 2019 року взято на облік понад 1,5 млн вимушених переселенців з Донбасу і Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ