Today.ua

У Чорне море увійшов американський есмінець USS Donald Cook: що це означає для українців

Очікується, що 25 лютого 2019 року до порту Одеси зайде американський есмінець USS Donald Cook, який на сьогоднішній день проходить протоку Дарданелли і направляється в Чорне море. У прес-службі Військово-морських сил ЗСУ повідомили, що візит відбудеться в рамках підтримки двостороннього співробітництва між США і Україною та забезпечення безпеки на морі.

За даними командування Шостого флоту США, військовий корабель прямує в Чорне море для проведення операцій по забезпеченню безпеки і зміцненню регіональної стабільності, підвищенню боєготовності і військово-морського потенціалу спільно з союзниками НАТО і партнерами в регіоні.

Як писали раніше Today.ua, в січні 2019 американський есмінець USS Donald Cook вже входив в Чорне море. Тоді російські військові відразу ж приступили до спостереження за американським есмінцем після його входження в акваторію Чорного моря. Стеження за американським есмінцем проводив сторожовий корабель Чорноморського флоту Росії.

Нагадаємо, в окупованому Криму російські військові відпрацьовують ракетні удари по кораблям. Раніше у Путіна заявили, що Росія не збирається захоплювати українські міста Маріуполь і Бердянськ, щоб "пробити коридор" до анексуваного Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ