Today.ua

У четвер Рада розгляне відставку уряду, - Парубій

Верховна Рада України повинна розглянути питання про відставку уряду і прем'єр-міністра в пленарний четвер, 30 травня. Про це заявив спікер українського парламенту Андрій Парубій під час Погоджувальної ради парламенту сьогодні, 27 травня.

"Згідно із законом, ми повинні розглянути питання про відставку Кабінету міністрів України. Відповідно до закону, ВРУ надається 10 днів, і ми входимо в ці 10 днів на цьому пленарному тижні. І тому також даю доручення комітету з правової політики розглянути в середу на комітеті, щоб ми в четвер змогли розглянути питання про відставку Кабміну і прем'єр-міністра України. Я вважаю, це теж буде одне з ключових питань", - сказав Парубій.

Нагадаємо, раніше Володимир Гройсман заявив, що збирається просити народних депутатів VIII скликання затвердити його заяву про відставку з посади прем’єр-міністра України.

Після ухвалення відставки, як у данному випадку передбачає Конституція, Гройсман разом з іншими міністрами все одно продовжуватиме працювати, аж до створення нового уряду.

Він наголосив, що після заяви про відставку уряд працює в “антикризовому” режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ