Today.ua

У Британії хочуть запровадити чотириденний робочий тиждень

Генеральний секретар Федерації британських профспілок Френсіс О'Грейді закликала скоротити робочий тиждень до чотирьох днів. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Independent.

Френсіс О'Грейді сьогодні виступить із промовою на 150-му щорічному конгресі профспілок у Манчестері, де закликатиме "використати силу технологій", аби дати працівникам змогу працювати чотири дні на тиждень.

"У XIX столітті профспілки боролися за восьмигодинний робочий день. У XX столітті ми отримали право на два вихідних і оплачувану відпустку. Я вірю, що у XXI ст. ми зможемо домогтися чотириденного робочого тижня з гідною оплатою", - буде йтися у промові О'Грейді.

О'Грейді зазначить, що зараз компаніям час використовувати технології "для більш справедливого розподілу матеріальних благ, а не дозволяти верхівкам забирати все собі". Як приклад компанії, прибутки якої розподіляються нерівномірно, О'Грейді наведе Amazon. Розслідування газети Sunday Mirror засвідчили, що на складах компанії у Британії робочий тиждень подекуди триває 55 годин, що призводить до значної перевтоми працівників.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія може відмовити у продовженні інвестиційних віз російським олігархам.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ