Today.ua

У Білорусі почали випускати на свободу затриманих журналістів

У Білорусі пройшов ряд обшуків та затримань опозиційних журналістів, яких звинуватили в несанкціонованому доступі до платної інформації державного агентства БелТА (правопорушення передбачає до двох років позбавлення волі). Слідчий комітет Білорусі почав випускати затриманих журналістів. Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Білоруський Слідчий комітет повідомив про закінчення проведення "невідкладних дій" щодо журналістів. Наразі на свободу випустили редактора сайту газети "Білоруси і ринок" Олексія Жукова, випускову редакторку Tut.by Анну Колтигіну, редакторку науково-популярного відділу Tut.by Анну Єрмачонок, головну редакторку Tut.by Марину Золотову. Проте Золотовій висунули додаткові обвинувачення — бездіяльність відповідальної особи. У цьому разі передбачено до п'яти років позбавлення волі та заборону займатись певною діяльністю. Слідчі випустили головну редакторку на свободу завдяки активному сприянню розслідування.

Нагадаємо, що 9 серпня затримали редакторку БелаПАН Ірину Лєвшину. Напередодні був затриманий кореспондент Deutsche Welle Павлюк Биковський. Наразі вони досі перебувають в ув’язненні. Згідно з інформацією агентства БелаПА, Ірину Лєвшину відправили в ізолятор тимчасового утримання в Мінську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ