Today.ua

У Барселоні відбулися похорони Монсеррат Кабальє

Оперну співачку Монсеррат Кабальє, яка померла у суботу, поховали на кладовищі в Барселоні поруч із батьками.

Вшанувати пам'ять оперної діви прийшли іспанські політичні та культурні діячі. На церемонії прощання була присутня й королева Софія.

Пані Кабальє останнім часом скаржилася на здоров’я і минулого місяця її поклали до лікарні.

Кар’єра співачки тривала 50 років.

Монсеррат Кабальє починала у Базельській та Бременській операх, а її міжнародним проривом стала опера «Лукреція Борджіа» в Карнегі-холі у Нью-Йорку у 1965 році.

Вона продовжувала виступати в Метрополітен-опера, операх Сан-Франциско та Відня. Співала разом з Лучано Паваротті та Пласідо Домінго.

Пісня «Барселона», яку Кабальє записала разом з Фредді Меркюрі у 1987 році, пізніше стала гімном Олімпійських ігор 1992 року, які відбулись у цьому місті.

Монсеррат Кабальє народилася в Барселоні, і у віці дев’яти років її прийняли на навчання до музичного коледжу Conservatori Liceu.

Вона закінчила навчання у 1953 році й поїхала до Італії, де співала незначні партії.

Її кар’єра почала стрімко розвиватися після успішного виступу в ролі Мімі в опері «Богема» у Швейцарській державній опері у Базелі. У 1965 році вона мала тріумфальний дебют у США, де вона виконала головну роль в опері Гаетано Доніцетті «Лукреція Борджіа» у Карнегі-холі.

Її гра принесла Кабальє широке визнання за красу голосу та її драматичну інтерпретацію, і зробила її міжнародною зіркою.

Невисока, але імпозантна, Кабальє захоплювала глядачів всього світу своєю нестримною особистістю. Шанувальники назвали її La Superba — чудовою.

Кар’єрі співачки заважало погане здоров’я. У 1985 році вона провела три місяці в лікарні з пухлиною головного мозку, а також проходила лікування проблем з серцем у 1993 році.

Раніше повідомлялося, що з життя пішла народна артистка України Неоніла Крюкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ