Today.ua

У Авакова не змогли підрахувати кількість виданої в якості нагороди зброї

У Міністерстві внутрішніх справ України поки що не можуть надати інформацію щодо кількості одиниць нагородної вогнепальної зброї, яку було видано з початку 2019 року. Офіційно у відомстві Арсена Авакова заявили, що їм потрібен додатковий час, що б провести точні підрахунки, не дивлячись на те, що нагородження вогнепальною зброєю проводиться наказами, які враховуються окремо.

"Беручи до уваги, що запитувана інформація вимагає пошуку серед значної кількості даних, відповідно до пункту 4 статті 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації", термін розгляду запиту на інформацію продовжений", - йдеться в проміжному відповіді МВС на запит українських журналістів.

Слід зазначити, що тільки за 2018 рік президент, МВС, Міноборони та СБУ роздали в якості іменної і нагородної зброї 966 "стволів", з них 219 - цивільним особам. Тільки МВС вручило 588 одиниць вогнепальної зброї особам, імена яких ховаються від громадськості.

Нагадаємо, за словами міністра закордонних справ Вадима Пристайка, президент України Володимир Зеленський зробив “великий виняток”, залишивши Арсена Авакова на посаді глави МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ