Today.ua

Тушкована картопля з беконом: рецепт економної та ситної вечері нашвидкуруч

Картопля у всі часи була стратегічним продуктом на столі українців. Налічується десятки страв з цим інгредієнтом, приготування яких не вимагає багато часу. У період карантину страви з картоплі будуть особливо актуальними, так як походи до магазину варто обмежити, а запаси картоплі у багатьох українців є в достатній кількості. Щоб страва вийшла більш ситною, пропонуємо додати до неї трохи бекону.

Рецепт тушкованої картоплі з беконом

Інгредієнти:

Нарізаємо смужки бекону невеликими шматочками. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, можна кубиками.

У сотейнику або сковороді розігріваємо олію, додаємо бекон і цибулю. Все смажимо на повільному вогні.

Чистимо картоплю, ріжемо на дрібні шматочки. Додаємо на сковороду до бекону, обсмажуємо ще 5-7 хвилин.

Заливаємо в сотейник воду, щоб вона наполовину покривала картоплю. Зменшуємо вогонь, солимо і перчимо страву за смаком і тушкуємо до готовності.

Дрібно ріжемо зелень і часник. Готову картоплю посипаємо зеленню і подаємо до столу.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати фаршировану картоплб для сімейної вечері з сиром і шинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ