Картопля у всі часи була стратегічним продуктом на столі українців. Налічується десятки страв з цим інгредієнтом, приготування яких не вимагає багато часу. У період карантину страви з картоплі будуть особливо актуальними, так як походи до магазину варто обмежити, а запаси картоплі у багатьох українців є в достатній кількості. Щоб страва вийшла більш ситною, пропонуємо додати до неї трохи бекону.
Рецепт тушкованої картоплі з беконом
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг;
- Ріпчаста цибуля — 1 головка;
- Бекон — 120-150 грамів;
- Рослинна олія — для смаження;
- Зелень — невеликий пучок;
- Дистильована вода — для гасіння;
- Часник — 4-5 зубчиків;
- Сіль і суміш перців — за смаком.
Нарізаємо смужки бекону невеликими шматочками. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, можна кубиками.
У сотейнику або сковороді розігріваємо олію, додаємо бекон і цибулю. Все смажимо на повільному вогні.
Чистимо картоплю, ріжемо на дрібні шматочки. Додаємо на сковороду до бекону, обсмажуємо ще 5-7 хвилин.
Заливаємо в сотейник воду, щоб вона наполовину покривала картоплю. Зменшуємо вогонь, солимо і перчимо страву за смаком і тушкуємо до готовності.
Дрібно ріжемо зелень і часник. Готову картоплю посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати фаршировану картоплб для сімейної вечері з сиром і шинкою.