Тушкована капуста – одна з найсмачніших, найпростіших, а головне недорогих страв. Вона не у всіх господарок виходить вдалою. Спробуйте рецепт з секретним інгредієнтом для покращення смаку та кольору.
Тушкована капуста навіть без м'яса виходить ніжною, ароматною та соковитою. Вам знадобиться глибокий сотейник з антипригарним покриттям та доступні продукти.
Інгредієнти
- білокачанна капуста;
- цибулина;
- морква;
- сіль та перець за смаком;
- паприка – секретний інгредієнт;
- рослинна олія;
- лавровий лист;
- томатна паста – 3 ст. л. (можна замінити кетчупом, соусом або томатним соком).
Приготування
Капусту потрібно тонко нашаткувати, а моркву натерти на великій тертці. Цибулину наріжте півкільцями чи дрібним кубиком.
Перший секрет смачної тушкованої капусти у тому, що її та засмажку потрібно готувати окремо. Відправте цибулю та моркву на сковороду, обсмажте на олії до рум'яної скоринки. Додайте трохи цукру, щоб розкрити смак овочів, а потім томат.
У сотейнику потрібно обсмажити капусту. Це другий секрет вдалої страви. Якщо накрити ємність кришкою та зменшити вогонь, вийде м'яке та несмачне варево. Потрібно обсмажити капусту в олії, постійно перевертаючи, щоб вона не пригоріла. Якщо не накривати сотейник кришкою, можна позбутися неприємного аромату та гіркоти, яку видає капуста.
Коли капуста та засмажка будуть практично готові, з'єднайте їх, додайте сіль, лавровий лист, перо та паприку. Остання покращить колір страви та додасть приємного присмаку.
Перемішайте всі інгредієнти і тільки тепер накрийте сотейник кришкою. Також слід зменшити вогонь до мінімуму. Ще 10 хвилин готуємо – і вимикаємо. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати апетитну капусту "Пелюстка".