Today.ua

ЦВК відмовила в реєстрації депутату “БПП“

Центрвиборчком відмовив в реєстрації кандидатом у народні депутати на позачергових парламентських виборах самовисуванцю Руслану Сольвару, який зібрався балотуватися в одномандатному виборчому окрузі №91 у Київській області.

Член депутатської фракції партії "Блок Петро Порошенко" пройшов у Раду в 2014 році, здобувши перемогу на цьому окрузі, перемігши юриста Богдана Хмельницького з "Народного Фронту", самовисуванця Івана Ступака і художника Сергія Пояркова.

"Рішення прийнято у зв'язку з тим, що подані в ЦВК зазначеним кандидатом документи не відповідають вимогам закону України "Про вибори народних депутатів України", - йдеться в повідомленні Центральної виборчої комісії.

До 2016 року Руслан Сольвар, який підписав подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне обогащени, декларував лише квартиру в Фастові площею 63,7 "квадратів". Зараз же в його декларації з'явилася квартира в столиці площею 42,9 "квадратів", яку він придбав в березні 2017 року за 688 104 тис гривень, а також 8 млн 370 тис гривень готівки.

Зазначимо, у виборчий округ №91 у Київській області входять Фастів, Макарівський, Фастівський райони, а також частини Києво-Святошинського та Сквирського районів. Орієнтовно, в ньому налічується близько 150 тис виборців.

Як раніше повідомляв Today.ua, Центральна виборча комісія зареєструвала першого кандидата в народні депутати Верховної Ради, яким став самовисуванець Володимир Пригладь, який балотується по одномандатному виборчому округу №214.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ