Today.ua

ЦВК повідомила, скільки вже зареєструвала кандидатів у нардепи

Центральна виборча комісія (ЦВК) повідомила, що станом на 17 червня в одномандатних виборчих округах вже зареєстровано 461 кандидата у народні депутати України на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року.

"Всього станом на 17 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 461 кандидата у народні депутати України, в тому числі: балотуються в порядку самовисування - 414, висунутих політичними партіями - 47", - повідомили у ЦВК.

Також зазначається, що 17 червня на черговому засіданні ЦВК зареєструвала 100 кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах, в тому числі: балотуються в порядку самовисування - 97, висунутих політичними партіями - 3.

Також ЦВК зареєструвала 164 кандидата у народні депутати України, включених до виборчого списку політичної партії "Громадянська позиція", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Раніше Центральна виборча комісія затвердила розподіл 1,9 млрд гривень, передбачених бюджетом України на підготовку і проведення позачергових парламентських виборів 21 липня. Нагадаємо, указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів президент Володимир Зеленський підписав 21 травня 2019 року. Передвиборча кампанія офіційно стартувала 24 травня. Висунення депутатів партіями заканчилось 10 червня, подача документів для реєстрації завершується 20 червня.

Нагадаємо, ЦВК відмовила нардепу-втікачеві Онищенко в реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ