Today.ua

ЦВК повідомила, у скільки обійдуться дострокові вибори до Верховної Ради

Центральна виборча комісія (ЦВК) затвердила розподіл 1,9 млрд гривень, передбачених державним бюджетом України на підготовку та проведення позачергових парламентських виборів 21 липня. Про це йдеться в повідомленні ЦВК на сторінці у "Фейсбуці". Нагадаємо, указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів президент Володимир Зеленський підписав 21 травня 2019 року. Група народних депутатів України оскаржила це рішення в Конституційному суді, перше засідання за розгляд клопотання призначено на 4 червня 2019 року. Передвиборча кампанія офіційно стартувала 24 травня. Висунення депутатів партіями закінчується 10 червня, а подача документів для реєстрації — 20 червня.

«На сьогоднішньому (3 червня. - Авт.) засіданні комісія затвердила розподіл коштів державного бюджету України, виділених на підготовку і проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019, на загальну суму 1 млрд 949 млн 620 тисяч гривень», — йдеться в повідомленні ЦВК.

Із загальної суми затверджених асигнувань оплата витрат ЦВК складе 406,8 млн гривень, окружних виборчих комісій — 51,1 млн гривень, дільничних комісій — 1,2 млрд. Ще 271,2 млн гривень залишиться в резерві.

Раніше Today.ua писав, що Центральна виборча комісія вже зареєструвала 11 кандидатів у народні депутати, які балотуються в округах у порядку самовисування. Ще трьом кандидатам відмовлено в реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ