Today.ua

ЦВК не дозволила кандидату у президенти змінити свою передвиборну програму

Центральна виборча комісія (ЦВК) відмовила кандидату у президенти Ігорю Шевченко у проханні змінити його передвиборну програму, так як для цього немає ніяких правових підстав. За відповідне рішення проголосували 15 членів ЦВК, один утримався. Про це повідомили у прес-службі відомства.

"До ЦВК 27 лютого 2019 року надійшла заява кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Шевченка Ігоря Анатолійовича стосовно заміни його передвиборної програми", – розповіла під час розгляду питання член Центрвиборчкому Тетяна Юзькова.

Однією з умов реєстрації кандидатом у президенти є відповідність передвиборної програми Конституції та законам України. ЦВК може вносити зміни до певних відомостей про кандидата, але заміну передвиборної програми у цьому переліку не передбачено.

За словами члену Центрвиборчкому, передвиборна програма кандидата у президенти має бути написана державною мовою та мати обсяг до 20 тисяч друкованих знаків.

Нагадаємо, кандидата у президенти та екс-міністра екології Ігоря Шевченка звинувачували у порушенні виборчого законодавства, після того як він розмістив у 19 містах України агітаційні плакати ще до того, як був активований його виборчий фонд.

Як повідомлялося,  4 січня голова Центральної виборчої комісії України Тетяна Сліпачук вручила Ігореві Шевченку перше посвідчення кандидата у президенти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ