Today.ua

ЦВК готова до дострокових виборів у Раду за однієї умови

Центральна виборча комісія (ЦВК) готова до дострокових виборів у Верховну Раду, якщо буде прийнято відповідне рішення. Про це на прес-конференції заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук. Нагадаємо, 30 квітня 2019 року ЦВК оголосила Зеленського переможцем президентських виборів.

Голова ЦВК Сліпачук зазначила, що до парламентських виборів необхідно вирішити проблемне питання щодо публічних закупівель.

"Якщо відповідне рішення буде прийнято, то у нас мало шансів бути не готовими. Я б швидше ставила питання, наскільки всі необхідні речі, які повинні бути здійснені, будуть оперативно вирішені. За законодавством у нас є питання про терміни та порядок проведення публічних закупівель, які в рамках парламентських виборів будуть значно проблемними, ніж на рівні президентських. Я думаю, що ЦВК буде робити всі кроки, необхідні для виборчого процесу", - підкреслила глава ЦВК.

Раніше спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що дострокові парламентські вибори в Україні вигідні країни-агресору.

«Дострокові вибори в Україні вигідні агресору. Одним з ключових моментів гібридної війни є дестабілізація держави зсередини», — заявив спікер Парубій.

Спікер ВР запевнив, що дострокових виборів в Україні не буде. Також Парубій виключив відставку нинішнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Прем’єр-міністр України не збирається у відставку, він збирається працювати, працювати важко в ім’я України, працювати системно в той період, який відведений до кінця каденції», — вважає Парубій.

Чергові парламентські вибори за законом повинні відбутися 27 жовтня 2019 року.

Зазначимо, у команді Володимира Зеленського допускають розпуск Верховної Ради через відсутність коаліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ