Today.ua

Ціни на газ підняли через борги попередньої влади - Артур Герасимов

Рішення Уряду про підвищення ціни на газ зумовлено необхідністю повертати Міжнародному валютному фонду борги колишніх прем’єр-міністрів України - Юлії Тимошенко та Віктора Януковича. Про це під час брифінгу заявив голова фракції партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов.

"Реакція суспільства на підвищення цін цілком зрозуміла, оскільки це рішення є болісним. Президент України поставив перед Урядом жорстку вимогу – захистити людей, збільшити програму субсидій, розширити кількість коштів, які виділяються на цю програму, аби не постраждала жодна українська сім’я для якої підвищення тарифів є критичним. Я вважаю, що Уряду необхідно налагодити не лише ефективну систему виплати субсидій, а й провести велику роз’яснювальну роботу для того, щоб дати відсіч тим популістам, які намагаються заробити на цьому політичні дивіденди», – заявив Герасимов.

Голова фракції нагадав, що підняття тарифів на газ є жорсткою вимогою продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Якби не така велика кількість старих боргів, які залишились після попередньої влади, то українська економіка змогла б обійтися без запозичень.

Артур Герасимов наголосив, що після свого прем'єрства Юлія Тимошенко залишила наступним поколінням боргів на суму $24 млрд. Віктор Янукович, у свою чергу, додав до цієї суми ще $41 млрд.

"Як ви розумієте, Кремль ці гроші витрачав на зброю, якою сьогодні вбивають українських громадян. Тому пряму відповідальність за створення цієї боргової ями несуть саме «Батьківщина» та «Опозиційний блок»», – підкреслив Голова фракції.

Нагадаємо, 24 жовтня у центрі Києва пройшов мітинг проти підвищення цін на газ для населення.

Today UA повідомляв, що вартість тарифу на газ збільшиться ще на 40%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ