Today.ua

Ціни на газ для населення знизять: прийнято резонансне рішення

Керівник інтегрованого газового бізнесу "Нафтогазу України" Андрій Фаворов в ході зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським підписав розпорядження про зниження ціни на природний газ для населення в липні на 10,4%.

У «Нафтогазі» зазначають, що знизити вартість блакитного паливо стало можливо завдяки поліпшенню ситуації на газовому ринку. У Європі збільшилася пропозиція газу за рахунок поставок російського і американського скрапленого палива, і це сприяє зниження оптових цін.

Заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук підкреслив, що вплинути на вартість газу може збільшення видобутку вітчизняного газу.

Експерти кажуть, що фіксувати ціну на газ неможливе. Навпаки, потрібно прибрати штучне обмеження на ціни і прибрати бар'єри для приходу інвестора на видобуток газу. Якщо в Україну зайдуть видобувати газ іноземні інвестори, ціна піде вниз, тому що буде більше пропозицію і з'явиться конкуренція між постачальниками.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко, лідер партії «Батьківщина», передала президенту України Володимиру Зеленському пакет указів і законів для зниження тарифів на газ для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ