Today.ua

Тарифи на газ для населення будуть різними в кожній області України

Найближчим часом більше не буде єдиного для всієї країни тарифу на газ. Ціна газу для населення буде різною по всій території України. Це пов'язано з недавнім рішенням Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП, ввести для компанії «Укртрансгаз» тарифи на транспортування газу, виходячи з замовленої потужності. Про це повідомили у прес-службі Асоціації газового ринку України. Нагадаємо,  з 1 травня 2019 року українці будуть платити за комуналку по-новому.

До нововведення ціна на газ була однією для споживачів у всіх регіонах України. Тому що для всіх областей діяв однаковий загальний тариф на доставку газу, що складається з тарифу на транспортування для «Укртрансгазу» і тарифу на розподіл для операторів газорозподільних мереж.

"Тепер споживачі газу платитимуть за послуги транспортування фіксовану ставку в розмірі 157,19 грн за тис. кубометрів (без ПДВ), а вартість послуги з розподілу газу буде відрізнятися в кожному регіоні", — йдеться в заяві Асоціації газового ринку України.

У прес-службі асоціації відзначили, що компанія «Укртрансгаз» вже направила постачальникам газу для населення нові угоди на транспортування.

Відповідно до нової методики розрахунку вартості газу, киянам він буде обходитися набагато дешевше, ніж жителям інших регіонів.

У компанії «КиївГазЕнерджи» повідомили,що з 1 травня 2019 року компанія буде поставляти природний газ для потреб побутових споживачів за ціною 7,81 грн. за кубометр.

При цьому з 1 червня 2019 НАК «Нафтогаз України» підвищує закупівельну вартість природного газу до 7,558 грн за кубометр. У результаті ціна на газ для киян з 1 червня 2019 року буде становити 8,19 грн за кубометр.

У компанії також відзначили, що ціна для громадян і в подальшому може змінюватися, тому необхідно стежити за інформацією.

Нагадаємо, з 1 травня 2019 року “Нафтогаз” підвищив тарифи на газ для промислових споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ