Today.ua

Ціна на газ для українців знизилася на 7%

Ціна на газ для українців у IV кварталі 2019 року знизилася на 7 процентів. Про це повідомив міністр енергетики та навколишнього середовища Олексій Оржель.

Він також підкреслив, що уряд намагається робити всі кроки для того, щоб Україна без проблем змогла пройти опалювальний сезон.

Також міністр енергетики (на фото) натякає, що підписання контракту з російським "Газпромом" дозволить зробити ціну на газ однією з найнижчих в історії України.

"Якщо ми підпишемо договір на транспортування з "Газпромом", враховуючи ті запаси наявних в українських і європейських газосховищах, ми можемо стати свідками однієї з історично низьких цін на газ цієї зими", - сказав Олексій Оржель.

Також стало відомо, що в Україні з 1 січня 2020 року планують ввести страхову ціну на газ для населення. Після зміни тарифів на розподіл і транспортування, вартість газу для кінцевого споживача за страховою ціною не перевищить 8548 гривень. Експерти відзначають, що страхова ціна на газ буде вигідна тим, хто не вірить у збереження транзиту російського газу через Україну з 2020 року. Всіх громадян України попередили, що, коли запропонують страхові ціни на газ, у будь-якого споживача буде можливість відмовитися від неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ