Today.ua

“Ці руки нічого не крали!“: ГПУ готує арешт майна Ющенка

Генеральна прокуратура просить суд накласти арешт на майно колишнього президента Віктора Ющенка, зокрема, на його нерухомість. Про це повідомили в правоохоронних органах.

Зазначається, що перелік нерухомості екс-президента, яку збираються заарештувати, досить великий. Слідчий подав відповідне клопотання до Печерського районного суду, але коли саме буде розглядатися справа, поки не уточнюється.

Раніше в Генеральній прокуратурі заявили про підозру Віктору Ющенку в розтраті майна на загальну суму 540 млн гривень і пособництві Віктору Януковичу у заволодінні резиденцією Межигір'я. Свідком цієї справи виступає народний депутат Верховної Ради Сергій Лещенко. Він зазначив, що мова йде про передачу Ющенко колишньому президенту Януковичу землі для будівництва його резиденції.

У свою чергу, сам Ющенко категорично відкинув свою провину в передачі Януковичу Межигір'я з державної власності. Він вважає, що відкриття цієї справи має суто політичний підтекст.

«Всілякі звинувачення відкидаю, тому що не бачу ні підстав, ні доказів. В суді я це беззаперечно доведу! Чи є у справі політичний підтекст? Очевидно, є. Суспільство бачить, як поступово знята відповідальність практично зі всіх фігурантів гучних справ щодо сепаратизму, державної зради і вбивств на Майдані. Тому доводиться вишукувати нові гучні справи, імітувати бурхливу діяльність», — впевнений Віктор Ющенко.

Нагадаємо, в 2007 році під час президентства Віктора Ющенка Януковичу виділили 132 гектари землі в Межигір'ї. Він тоді був прем'єр-міністром і розпочав будівництво своєї резиденції. Як розповідав в 2008 році керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк, передача такої великої ділянки є дивним жестом.

Today.ua повідомляв, що на сьогоднішній день територія резиденції "Межигір'я" повернута у державну власність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ