Today.ua

“Ці “колеса“ не дуже швидкі“: У Зеленського назвали нову стратегію повернення Криму

Команда президента України Володимира Зеленського назвала нову стратегію повернення окупованого Росією Криму. У Зеленського вважають, що повернути Крим Україна зможе лише правовими заходами. Команада Зеленського намітила кілька кроків у цьому напрямку.

«У міжнародному праві є таке поняття, як „колеса правосуддя“. Ці „колеса“ не дуже швидкі, і це факт. Але добре, що Україна почала цю правову битву. Міжнародне право тут на боці України», — заявив постійний представник президента в Криму Антон Кориневич.

Україні необхідно створити окремий формат міжнародних переговорів, на які винести питання щодо повернення Криму під українську юрисдикцію.

Команда Зеленського також вважає, що Україна повинна продовжувати чинити тиск на окупаційну адміністрацію Криму і блокувати всі постачання води на півострів.

Раніше радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Данило Гетманцев скандальною заявою, що, відключаючи воду в окупованому РФ Криму, Україна шкодить своїм громадянам, розлютив мережу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ