Today.ua

“Це шлях до миру“: Медведчук передав Зеленському офіційні вимоги Путіна

Український олігарх, кум президента РФ Володимира Путіна і один із лідерів партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук назвав головні вимоги Кремля по Донбасу. Без них, попередив він, ні про що домовитися з Москвою не вдасться. Про це політик написав у своєму Twitter.

Він відкрито заявив, що ніякої зустрічі "нормандської четвірки" та миру на Донбасі не буде, поки Київ не розведе сили на лінії фронту поруч із Золотим і Петровським, погодиться на скандальну "формулу Штайнмайера", а також підготує відповідний проект за цією формулою. Тільки такий "шлях до миру" Медведчук вважає єдиним можливим.

Український політтехнолог Олексій Голобуцький впевнений, що Медведчук у даному випадку озвучив офіційні вимоги Кремля до Києва.

"Це не важливо - в кінці кінців, Кремль має право підбирати собі таких спікерів, яких хоче. Важливо інше: що спікер Кремля тепер - офіційний представник законодавчої влади України", - обурився експерт.

Нагадаємо, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко попередив українців про те, що "Росія готує наступ". Порошенко заявив, що замість сумлінного виконання компоненту безпеки Мінських угод Кремль нав'язує політичні вимоги і прагне закріпити фактичну контактну лінію, перетворюючи її в де-факто кордон.

Раніше лідер Опозиційної платформи - За життя!", виступаючи від імені своєї партії, зазначив, що прожитковий мінімум, мінімальні зарплата і пенсія в Україні повинні бути однаковими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ