Today.ua

“Це професіонал“: Разумков назвав ім‘я нового глави Кабміну

Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков розповів, що потенційним главою нового Кабміну може стати теперішній заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук. Про це він заявив в одному з останніх інтерв'ю.

За словами Разумкова, з початку роботи нового скликання Верховна Рада вирішить питання про його призначення в рамках консультацій. Це відбудеться не раніше серпня.

"Я вважаю, що це професійна людина, як і багато інших, хто сьогодні працює в Офісі президента. Там зібралася хороша команда. Ще раз повторю: у нас багато кандидатів на різні позиції", – підкреслив Дмитро Разумков.

Враховуючи те, що партія "Слуга народу" здобула впевнену перемогу на виборах до Верховної Ради, вона отримає  однопартійну більшість в Раді – 241 голос (разом із мажоритарниками – Ред.). Таким чином, соратники президента Володимира Зеленського матимуть можливість поставити своїх людей на більшість ключових посад в уряді.

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив заступником голови Служби зовнішньої розвідки України Катерину Сляднєву, яка стала першою жінкою в керівному складі українських розвідувальних органів.

Раніше Today.ua повідомляв, що перше засідання Верховної Ради 9-го скликання, яке може відбутися вже 24 серпня, відкриє депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Юлій Іоффе. Таке рішення обумовлено положеннями статті 82 Конституції України, згідно з якою перше засідання відкриває найстарший за віком депутат. Іоффе зараз 78 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ