Today.ua

“Це не те, чого хочуть люди“: Разумков розкритикував роботу Супрун

Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков вважає, що медична реформа в Україні не дає помітних результатів. На запитання журналістів про те, чи підтримує Разумков чинного в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, він відповів, що ні. Про це Разумков заявив в інтерв'ю виданню "НВ".

Він наголосив, що у деяких питанням підтримує Супрун і позитивні зміни все-таки є, зокрема, у процедурі закупівлі медпрепаратів, однак на цьому, за його словами, прогрес зупинився.

"А в усьому іншому… Я був у лікарнях у Василькові, де живу, і це, очевидно, не те, чого хочуть люди, я не бачу помітних результатів цієї реформи", – категорично заявив Разумков.

Одним із претендентів на посаду міністра охорони здоров'я в новому парламенті є Сергій Бабак. Він спеціалізується на реформі системи освіти, впровадженні наукових інновацій та менеджменті вищої освіти.

За словами Бабака, "кожному було б цікаво на шляху свого розвитку потрапити у виконавчу владу".

"Моя кандидатура розглядається так само, як і інші кандидатури. Яку кандидатуру вибере прем'єр і за кого проголосує Верховна Рада, так і буде", - резюмував він.

Раніше повідомлялося, що ще один претендент на крісло Супрун, директор клініки "Борис" Михайло Радуцький спростував чутки щодо свого призначення міністром.  При цьому він наголосив, що збирається займатися у Верховній Раді ревізією реформ Уляни Супрун. До 1 вересня Радуцький пообіцяв надати аудит медичної реформи, реалізацію якої планують продовжувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ