Шоколадні десерти користуються величезною популярністю серед гурманів. Якщо вам хочеться порадувати гостей чимось смачненьким і особливим, тоді сміливо можете брати собі на замітку рецепт трюфельного торта, що тане в роті і має насичений шоколадний смак. Його не складно приготувати в домашніх умовах, і зробити це можна прямо сьогодні.
Рецепт торта "Шоколадний трюфель"
Інгредієнти:
- Сметана - 200 г
- Масло вершкове - 150 г
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 180 г
- Вершки - 250 мл
- Сода - 1/4 ч. л.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Бренді або коньяк - 2 ст. л.
- Цукор - 1,5 склянки
- Темний шоколад - 100 г
- Какао-порошок - 0,5 склянки
- Шоколад - за смаком.
Спосіб приготування:
- Для початку розтопимо вершкове масло на плиті. Додамо до нього цукор, яйця і сметану.
- Вершки збиваємо, додаємо в масло і перемішуємо до повного розчинення.
- Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і соду.
- Поступово змішуємо сухі інгредієнти з маслом з яйцями. Добре все перемішуємо, додаємо какао і ще раз змішуємо, поки не зникнуть грудочки.
- Заливаємо тісто у форму, попередньо застеливши її пергаментом. Розігріваємо заздалегідь духовку до 170 градусів і ставимо випікати торт на 50 хвилин. Коли будете перевіряти готовність коржа зубочисткою, пам'ятайте про те, що трюфельний торт повинен залишатися вологим, тому якщо тісто буде злегка прилипати, так і повинно бути.
- Поки торт в духовці, готуємо шоколадну глазур. Для цього розтоплюємо шоколад на водяній бані, додаємо в нього трохи вершків і коньяку.
- Коли торт охолоне, заливаємо його глазур'ю і присипаємо тертим шоколадом. Можна прикрасити десерт трюфельными цукерками, вишнею в цукровій пудрі, шоколадними безе.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати святковий торт "П'яна вишня" з густим кремом, шоколадними коржами і соковитими ягодами вишні.