Today.ua

Трюфельний торт на 8 березня: простий рецепт смачного десерту

Шоколадні десерти користуються величезною популярністю серед гурманів. Якщо вам хочеться порадувати гостей чимось смачненьким і особливим, тоді сміливо можете брати собі на замітку рецепт трюфельного торта, що тане в роті і має насичений шоколадний смак. Його не складно приготувати в домашніх умовах, і зробити це можна прямо сьогодні.

Рецепт торта "Шоколадний трюфель"

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Для початку розтопимо вершкове масло на плиті. Додамо до нього цукор, яйця і сметану.
  2. Вершки збиваємо, додаємо в масло і перемішуємо до повного розчинення.
  3. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і соду.
  4. Поступово змішуємо сухі інгредієнти з маслом з яйцями. Добре все перемішуємо, додаємо какао і ще раз змішуємо, поки не зникнуть грудочки.
  5. Заливаємо тісто у форму, попередньо застеливши її пергаментом. Розігріваємо заздалегідь духовку до 170 градусів і ставимо випікати торт на 50 хвилин. Коли будете перевіряти готовність коржа зубочисткою, пам'ятайте про те, що трюфельний торт повинен залишатися вологим, тому якщо тісто буде злегка прилипати, так і повинно бути.
  6. Поки торт в духовці, готуємо шоколадну глазур. Для цього розтоплюємо шоколад на водяній бані, додаємо в нього трохи вершків і коньяку.
  7. Коли торт охолоне, заливаємо його глазур'ю і присипаємо тертим шоколадом. Можна прикрасити десерт трюфельными цукерками, вишнею в цукровій пудрі, шоколадними безе.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати святковий торт "П'яна вишня" з густим кремом, шоколадними коржами і соковитими ягодами вишні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ