Today.ua

“Троє братів були розстріляні“: Зеленський в Ізраїлі розповів про трагедію у своїй родині

Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Ізраїль, в ході якого він зустрівся з прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньяху, розповів трагічну історію про свою родину. Так, Зеленський звернувся до всіх євреїв з приводу вшанування жертв Голокосту.

Президент України зазначив, що громадяни нашої держави як ніхто розуміють трагедію Голокосту. Володимир Зеленський розповів історію про кримчанку, яка ховала єврейських дітей, видаючи їх за кримських татар, а також про священика, який оформляв документи про хрещення, за що був засланий в концтабір.

Зеленський згадав і про багатодітну сім'ю, де троє братів були розстріляні фашистськими окупантами, а четвертий воював і повернувся додому.

"Через два роки після війни у ​​нього народився син, потім народився онук. Цей онук став президентом, який зараз стоїть перед вами", - сказав Зеленський, звертаючись до ізраїльського прем'єр-міністра.

Також глава держави провів зустріч із президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном.

"Солідарні з народом Ізраїлю у вшануванні пам'яті жертв Голокосту", - сказав Зеленський.

Він також розповів, що в Україні планується почати розвиток Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

"Він повинен включати Український музей Голокосту і Меморіальний музей пам'яті жертв Бабиного Яру", - додав Зеленський.

Раніше повідомлялось, що президенти України і Росії Володимир Зеленський і Володимир Путін не провели зустріч в Ізраїлі, оскільки український лідер скасував візит на форум пам’яті жертв Голокосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ