Today.ua

“Треба вивернути з потрохами“: Портнов ініціює в ДБР справу проти Парубія

Юрист Андрій Портнов повідомив про те, що збирається 23 серпня подати заяву в Державне бюро розслідувань проти екс-спікера Андрія Парубія. Він хоче відкрити справу у рамках нібито причетності Парубія до подій кривавого 2 травня 2014 року в Одесі.

В заяві Портнова йдеться про вчинення Парубієм злочинів, передбачених ч. 2 ст. 294, ч. 2 ст. 258, ст. 263 КК України — організації масових заворушень, що заподіяли загибель людей, здійсненні терористичного акту — застосування зброї, вибухів і підпалів для залякування населення, політичних та інших цілей і незаконне носіння, зберігання, придбання і передачу вогнепальної зброї без спеціального дозволу. Юрист хоче дати процесуальний старт вивчення всіх обставин масових заворушень і вбивств в Одесі.

"Сьогодні Парубій вже не може впливати на слідство, тому потрібно з потрохами вивернути все навиворіт", — зазначає Андрій Портнов.

Нагадуємо, Андрій Парубій влаштував перепалку з представником глави держави Володимира Зеленського. Спікер Парубій страшенно обурювався тим фактом, що новий президент живе у великому будинку в Маріїнському парку, а також їздить на Банкову в розкішному кортежі, в той час як він змушений уже кілька років проживати в готелі "Київ".

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України закрила кримінальну справу проти колишнього радника Віктора Януковича Андрія Портнова, в якій він був звинувачений у державній зраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ