Today.ua

“Треба створити психологічний ефект“: у МОЗ зізнались, що спеціально сіяли тривогу щодо коронавірусу в Україні

Українська влада цілеспрямовано сіяла тривогу серед населення щодо епідемії коронавірусу, щоб спонукати людей дотримуватись карантинних обмежень. Про це розповів головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів.

Зокрема, за словами Ляшка, необхідно було попередити масову міграцію громадян.

"Чому ми не можемо відразу запускати громадський транспорт? Не стільки мене турбує проблема інфікування в громадському транспорті, як те, що відкривається доступність і починається міграція населення. Замість того, щоб ізолюватися, люди, маючи доступ до пересування, без необхідності будуть відвідувати певні місця: на ринки поїдуть люди похилого віку тощо. Тому велика міграція призводить до того, що руйнуються всі принципи карантину", - сказав головний санітарний лікар країни.

Саме на тлі цього, за його словами, для населення потрібно було створити психологічний вплив, який би змусив людей боятися зараження.

"Коли ми закривали свого часу парки, робили обприскування доріг - це було питання не стільки впливу на епідеміологічний процес, скільки на психологічний процес. Коли закрито, то у людей виникає почуття тривоги. Люди не бачать інфекцію, тому треба створити психологічний ефект. Через цей ефект у людей з'являлося відчуття небезпеки і необхідності дотримання карантину", - пояснив Ляшко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, коли в Україні запрацюють школи і дитячі садки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ