Today.ua

Трамп оголосив у США надзвичайний стан через кіберзагрози

Президент США Дональд Трамп оголосив у країні національний надзвичайний стан для того, щоб захистити американські комп'ютерні мережі від "іноземних ворогів".

Він підписав указ, який забороняє американським компаніям використовувати іноземні телекомунікації, що можуть створювати ризик для кібербезпеки США.

Американські ЗМІ зазначають, що у спеціальному указі Дональда Трампа не називається жодна з компаній.

"Але аналітики припускають, що указ спрямовано переважно на китайського телекомунікаційного гіганта Huawei. Низка країн висловили занепокоєння, що Китай може використовувати продукцію компанії для стеження", - йдеться в повідомленні.

Компанія Huaweі, яка є найбільшим у світі виробником телекомунікаційного обладнання, у свою чергу, подібні звинувачення відкидає.

У заяві Білого дому йдеться, що наказ Трампа має на меті "захистити Америку від іноземних супротивників, які активно і все частіше створюють і використовують вразливі місця в інфраструктурі інформаційних та комунікаційних технологій і послуг".

Наказ президента США дає американській владі можливість "забороняти операції, які становлять неприйнятний ризик для національної безпеки".

Раніше повідомлялось, що у США петицію з вимогою почати процедуру імпічменту президента Дональда Трампа підписали понад 10 млн громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ