Today.ua

Традиційний український капустняк з пшоном: рецепт наваристого супу на м'ясному бульйоні

Капустняк - це традиційна українська перша страва, яка представляє собою ситний густий суп з квашеної капусти. Готується він частіше на м'ясному бульйоні, але можна приготувати капустняк і без м'яса. Також замість квашеної капусти можна використати свіжу. У капустняк за бажанням можна додати пшоно, гриби, копчене сало.

Традиційний капустняк з пшоном

Інгредієнти:

Для початку зваріть бульйон зі свинини. Капустняк на м'ясному бульйоні буде наваристішим і ситнішим.

Поки вариться бульйон, поріжте картоплю. Додайте її разом із пшоном у бульйон, коли він буде готовий. Ще через 10-15 хвилин додайте в суп подрібнену цибулю.

Цибулю краще трохи обсмажити на сковороді.

Потім додайте в каструлю квашену капусту. Можна змішати свіжу та квашену за смаком.

Посоліть капустняк. Варити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Наприкінці можна додати в суп дрібно посічену зелень.

Подавайте капустняк зі сметаною.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати томатний крем-суп із ароматними грінками на обід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ