Капустняк - це традиційна українська перша страва, яка представляє собою ситний густий суп з квашеної капусти. Готується він частіше на м'ясному бульйоні, але можна приготувати капустняк і без м'яса. Також замість квашеної капусти можна використати свіжу. У капустняк за бажанням можна додати пшоно, гриби, копчене сало.
Традиційний капустняк з пшоном
Інгредієнти:
- свинина – 300 г
- картопля – 5 шт
- квашена капуста – 300 г
- пшоно – 100 г
- цибуля – 2 штуки
- лаврове листя – 3 шт
- сіль перець - за смаком.
Для початку зваріть бульйон зі свинини. Капустняк на м'ясному бульйоні буде наваристішим і ситнішим.
Поки вариться бульйон, поріжте картоплю. Додайте її разом із пшоном у бульйон, коли він буде готовий. Ще через 10-15 хвилин додайте в суп подрібнену цибулю.
Цибулю краще трохи обсмажити на сковороді.
Потім додайте в каструлю квашену капусту. Можна змішати свіжу та квашену за смаком.
Посоліть капустняк. Варити на слабкому вогні 10-15 хвилин. Наприкінці можна додати в суп дрібно посічену зелень.
Подавайте капустняк зі сметаною.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати томатний крем-суп із ароматними грінками на обід.