Today.ua

Toyota випустить перший гоночний автомобіль

Компанія Toyota анонсувала випуск гіперкара GR Super Sport для участі в марафоні "24 години Ле-Мана", який щорічно проходить у Франції. Це буде перший гоночний автомобіль Toyota за всю історію існування концерну.

Наступного року в дію вступає новий технічний регламент FIA World Endurance Championship, який відкриє дорогу в марафонські гонки гіперкарам на основі серійних моделей. У компанії Toyota такого автомобіля поки немає, але буде. Появу GR Super Sport підтверджено офіційно. В компанії планують випустити мінімум 20 сертифікованих автомобілів для доріг загального користування.

Модель GR Super Sport буде заснована на однойменному концепті. При цьому гоночний болід матиме обмежену потужність – не більше 750 к. с. за новим регламентом FIA. Для дорожнього гіперкара таких обмежень не буде, тому міська модель буде значно потужнішою.

За попередньою інформацією, дорожня версія GR Super Sport повинна отримати 986-сильну силову установку на базі 2,4-літрового V6 турбо і з гібридною системою від гоночного прототипу Toyota TS050 Hybrid.

Вартість GR Super Sport складе не менше одного мільйона доларів.

Раніше повідомлялося, що Toyota анонсувала нові функції безпеки до нових моделей автомобілів, починаючи з 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ