Today.ua

Названо автомобиль, що викрадають в Україні найчастіше

За інформацією Департаменту карного розшуку Національної поліції, лише за два місяці поточного року в Україні викрали вже 59 автомобілів японської марки Toyota, що робить цей бренд найбільш "популярним" серед автокрадіїв. Про це повідомляє сайт автомобільних новин Autonews.ua.

Друге місце "затребуваних" автомобільних марок іноземного виробництва тримають машини південнокорейського виробника Daewoo. У січні-лютому вже 39 власників позбулися своїх авто.

Почесне третє місце розділили між собою німецькі автомобілі Mercedes і японська Honda. За два було скоєно 23 викрадення машин цих марок.

Трохи "відстали" від них BMW - "лише" 20 автомобілів було викрадено в Україні за цей час.

Не гребують автовикрадачі і радянськими автомобілями. З січня по лютий поліція зареєструвала 62 викрадення машин марки "ВАЗ", які, зазвичай, розбираються на запчастини для наступного продажу.

Відзначається, що відзначити, що в поточному році в Україні реєструється дещо менше викрадень, ніж їх було в 2018-му. Приміром, у січні-лютому минулого року було викрадено 56 "Мерседесів", а за аналогічний період 2019 року – відбулося лише 23 крадіжки авто марки Mercedes.

Нагадаємо, найпопулярнішим автомобілем серед українців став Renault Duster – 703 машини цієї моделі в січні-лютому отримали свої перші реєстраційні номери. А ось автомобіль марки Toyota опинився лише на четвертому місці.

А ось у березні Toyota вже вирвалася на друге місце з показником в 835 автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ