Today.ua

Toyota анонсувала нову систему безпеки

Toyota переходить на новий рівень безпеки. Стало відомо, що автовиробник буде додавати нові функції безпеки до своїх транспортних засобів, починаючи з 2020 року. Перша з них — оновлена функція 17-річної давності, яка попереджає водія Toyota про відключення двигуна на холостому ходу і рятує його від отруєння чадним газом завдяки автоматичному відключенню блоку живлення. Крім того, водієві на смарт-ключ надходять візуальні і звукові попередження. Ще одну функцію попередження додадуть в спеціальний додаток для смартфона. Про це повідомляє Autonews.ua.

Нову систему безпеки Toyota вже схвалили в Safety Research & Strategies Inc. – компанії, яка спеціалізується на безпеці транспортних засобів та супутньої продукції. Саме її фахівці кілька днів тому критикували Toyota за смертельні випадки, пов'язані з СО2 в їх транспортних засобах. Зареєстровано не менше 37 смертей, проте глава компанії Шон Кейн вважає, що цифри можуть бути вище.

Друга з анонсованих систем безпеки страхує від ризику розкачування – і називається «Автоматична парковка». З нею автомобіль Toyota автоматично перемикається в режим парковки. Система автоматично перемкне автомобіль в режим парковки або включить електронне аварійне гальмо, якщо відчує розстібання ременя безпеки, відсутність натискання на педаль гальма і відкриття дверей водія.

Раніше віце-президент американського підрозділу Toyota Motor Corporation Джек Холліс заявив, що до 2022 року компанія планує випустити на автомобільний ринок дванадцять нових або ж кардинально оновлених моделей.

Нагадаємо, на автосалоні в Шанхаї Toyota представила мінівен Lexus Luxury, який витриманий у фірмовому стилі люксової марки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ