Today.ua

Тотальний контроль: Кремль придумав цинічний план по Чорному морю

Президент Центру глобальних досліджень "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар повідомив, що Кремль придумав цинічний план по Чорному морю. За його словами, Росія готується до перетворення Чорного моря в зону власного тотального контролю. Гончар сказав, що якщо накласти карту встановлення Росією заборонених зон на карту проходження підводних газопроводів "Блакитний потік" і "Турецький потік", то якоюсь мірою вони збігаються. Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін віддав наказ Чорноморському флоту Росії провести маневри в Чорному морі за участю військових кораблів.

"Це означає, що Росія готується до перетворення Чорного моря під час "Ч" в зону власного тотального контролю під приводом нейтралізації загроз стратегічно важливою для Росії та Туреччини енергетичної інфраструктури", - заявив Михайло Гончар.

Він також повідомив, що Кремль йде до підлого планом системно і послідовно, поєднуючи військову та енергетичну стратегію.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак зробив главі держави Володимиру Зеленському таку пропозицію, від якої у Кремлі будуть в шоці. Полторак запропонував добудувати перший український корвет “Володимир Великий” на потужностях держпідприємства “Миколаївський суднобудівний завод”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ