Торт “Наполеон“ без випічки: як приготувати знаменитий десерт нашвидкуруч

Автор: Лобанова Єлизавета

Якщо вам захотілося приготувати домашній торт Наполеон, але при цьому потрібно встигнути до наступного відключення електроенергії, тоді на допомогу прийде експрес-рецепт. Виявляється, приготувати відомий торт можна навіть без випічки. До столу його можна подавати вже за півгодини після приготування.

Торт “Наполеон“ без випічки: як приготувати знаменитий десерт нашвидкуруч - today.ua

"Наполеон" з лаваша нашвидкуруч

Інгредієнти:

  • Лаваш - 3 шт (можна і більше);
  • Молоко – 560–600 мл;
  • Яйце – 1 шт;
  • Крохмаль (можна брати як картопляний, так і кукурудзяний) – 4 ст. ложки із гіркою;
  • Цукор – 3 ст. ложки (60 г);
  • Ванільний цукор – 1-2 ч. ложки.

Торт “Наполеон“ без випічки: як приготувати знаменитий десерт нашвидкуруч

Готуємо крем для нашого "Наполеона". Налийте в каструлю приблизно 125 мл молока і, не доводячи до кипіння, додайте крохмаль і перемішайте. Туди ж вбийте яйце, всипте звичайний цукор та ванільний цукор.

Популярні зараз

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Потім влийте молоко, що залишилося, і збийте повільно вилкою або вінчиком. Поставте каструлю на середній вогонь і постійно помішуючи, варіть крем приблизно 10 хвилин, поки він не загусне. Відставте каструлю в сторону.

Найбільше часу у приготуванні класичного торта "Наполеон" займає випікання коржів. Спростимо собі це завдання і візьмемо листи лаваша. Обрізаємо листи, як коржі, під розмір тарілки. Обрізки лаваша не потрібно викидати. Як і в класичному варіанті торта, вони знадобляться для посипання верхів і боків.

Злегка підсушіть листи лаваша на сковороді на максимальному вогні приблизно по 10 секунд з кожного боку. Сковороду не потрібно змащувати олією. У рецепті вказано 3 лаваші, проте шарів у "Наполеона" може бути і більше.

Приступаємо до формування торта. На широку плоску тарілку викладаємо приблизно 2 ст. ложки крему. Зверху кладемо корж із лаваша і злегка притискаємо. Потім на корж знову викладаємо пару ложок крему, рівномірно розподіливши по всій поверхні, і так - на кожен наступний шар. За бажанням, під час формування торта можна використовувати і найбільші підсушені обрізки лаваша - краще чергувати їх з коржами, щоб торт вийшов рівним і не поїхав в різні сторони.

Посипаємо обрізками лаваша верхівку та краї "Наполеона". Ставимо торт у холодильник мінімум на півгодини.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного чаювання!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний морквяний торт із горіхами.